Wysłany: 2008-06-09, 12:20 [09.06.08] Leo: Polska nie jest słaba największy wygrany kurs: 3,40
Leo: Polska nie jest słaba Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker opowiada "Przeglądowi Sportowemu" o najważniejszych aspektach meczu w Klagenfurcie, który niestety przegraliśmy z Niemcami 0:2.
O pracy sędziów
Sędzia liniowy po naszej stronie nie miał dobrego dnia. Nie widziałem jeszcze powtórek, ale wydaje mi się, że pierwsza bramka dla Niemców padła po ewidentnym spalonym. Sędzia pomylił się na naszą niekorzyść także w sytuacji, gdy Jensa Lehmanna pokonał Ebi Smolarek, ale gol został nieuznany. Przekazałem swoje zastrzeżenia sędziemu technicznemu, bo mam taką zasadę, że z arbitrem główny mnie dyskutuję.
O Rogerze
Ten mecz potwierdził, że jest dobrym piłkarzem i dokonałem słusznego wyboru powołując go do reprezentacji.
O liderach kadry
Podkreślałem kilka dni temu: żeby wygrać z Niemcami to wszyscy zawodnicy o 20:45 w niedzielę muszą grać na najwyższym poziomie. Ale czasami tak się zdarza, że nie każdy może dać z siebie sto procent. Nawet najlepszym zawodnikom zdarzają się słabsze występy. Wiedziałem, że Maciej Żurawski nie da rady grać przez 90 minut. Jego forma fizyczna i dyspozycja sprawiły, że musiałem go zmienić w przerwie. Jacek Krzyżówek miał dobre momenty w tym spotkaniu, pracował dziś dla zespołu.
O bramkach
Zaczęliśmy dobrze, ale z rytmu wybiła nas sytuacja, w której po źle zastawionej pułapce ofsajdowej omal nie straciliśmy gola. Potem pierwszą bramkę straciliśmy w nieprawidłowy sposób. Jeśli chodzi o drugą, to nie mam do swoich piłkarzy pretensji, bo była konsekwencją bardziej otwartej gry po przerwie, którą nakazałem piłkarzom.
O następnym meczu
Polska nie jest złym zespołem, dlatego twierdzę że dalej gramy na EURO o awans. Pogratulowałem chłopakom walki, bo dali z siebie naprawdę wszystko. Oczywiście nikt nie był zachwycony wynikiem. Myślę, że zespół psychicznie nie siądzie. Byłoby to nieprofesjonalne. W szatni rozmawialiśmy o tym, że szybko musimy się pozbierać. Po takim twardym meczu zobaczymy, jaka jest sytuacja z kontuzjami. Myślę jednak, że będę miał zespół w pełni gotowy na Austrię. Nadal jesteśmy w turnieju. W poniedziałek przede wszystkim zobaczę jak zawodnicy będą wyglądali pod względem fizycznym, czy nie ma żadnych urazów. Ten mecz wytrzymali fizycznie bardzo dobrze, akurat pod tym względem nie mam do nich żadnych pretensji.
ŹRÓDŁO: SPORTS
Zapomniał jeszcze wspomnieć, że:
Polscy Kibice
Zawsze Wierni, zawsze będą trzymać kciuki za Naszych [/b]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum