Wysłany: 2008-06-20, 21:59 [20.06.08] McClaren w Holandii!
Były trener reprezentacji Anglii nie jest już bezrobotny. Steve Mc Claren został oficjalnie przedstawiony jako trener holenderskiego pierwszoligowca FC Twente Enschede, czytamy w dzisiejszym "The Times".
Szkoleniowiec był co prawda ostatnio wymieniany wśród potencjalnych kandydatów na stanowisko menedżera Blackburn Rovers, lecz zdedydował się objąć posadę w Holandii. Twente ma bowiem zagrać w kwalifikacjach Ligi Mistrzów.
- Jestem zachwycony szansą bycia trenerem Twente. Już od pierwszego spotkania z trenerem Joopem Munstermanem zauważyłem, że wszyscy w klubie są chętni do współpracy - przyznał.
- To ekscytujący czas dla klubu. Odnieśli wiele sukcesów z trenerem Fredem Ruttenem. Ja już nie mogę się doczekać, aż spotkam się z zawodnikami i rozpocznę pracę - dodał uradowany.
Mc Claren podpisał z holenderskim klubem dwuletni kontrakt, a przed podjęciem decyzji konsultował się z legendarnym angielskim trenerem Sir Bobby Robsonem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum