Lyon - Nancy
Lyon ma szanse na zdobycie Mistrza Kraju, czy wykorzysta swoją szansę?
Będą mieli powody do radości?
Kod:
Wielkie szanse ma w tym sezonie Olimpique Lyon, aby po raz kolejny wygrać Ligue 1. Na dwie kolejki przed końcem, podopieczni Alaina Perrina (fot) mają dwa punkty przewagi nad Bordeaux. Szkoleniowiec OL wierzy w swoich piłkarzy i nie dopuszcza myśli, że mógłby nie wygrać ligi.
- W tym sezonie pierwszy raz w historii mamy szansę, aby wygrać mistrzostwo i puchar - mówił Perrin. - Uczynimy wszystko, aby to osiągnąć, chociaż wiadomo, że nie będzie łatwo. 24. maja zmierzymy się z Paris Saint Germain w finale Pucharu Francji. Mam nadzieję, że do końca sezonu nie zabraknie zaangażowania, chęci, a jestem przekonany, że wtedy zapiszemy się w historii klubu, czyli obronimy tytuł mistrzowski i zdobędziemy krajowy puchar! - zakończył szkoleniowiec Lyonu.
ŹRÓDŁO: FRANCJAGOAL
Śmierdzi mi tu remisem...
Ale tutaj również boję się obstawiać, wiem jedno, jak na Ligue1 będzie ciekawie !
Wysłany: 2008-05-13, 09:09
największy wygrany kurs: 3,40
Lyon - Nancy 1:0
A więc Lyon!
Jedyna bramka meczu
Kod:
Korespondencyjna walka pomiędzy Olympique Lyon, a wiceliderem Bordeaux wypadła na korzyść sześciokrotnych mistrzów Francji. Ostatecznie po wygranej 1:0 z Nancy, Les Gones utrzymali pierwszą lokatę w tabeli.
Zacięte boje toczyły także drużyny walczące o udział w europejskich pucharach. AS Nancy chociaż przegrało ze świeżo upieczonym mistrzem to zdołało utrzymać 3. pozycję w tabeli. Swojej szansy nie wykorzystali piłkarze Marsylii którzy zaledwie zremisowali w wyjazdowym spotkaniu z Le Mans, grając przez ponad 40 minut w przewadze.
Pojedynki o utrzymanie rozgrywały ekipy Tuluzy, PSG oraz Lens. Porażki Toulouse i RC Lens pozwoliły wydostać się ze strefy spadkowej Paryżanom. Piłkarze RC Lens przegrali w derbowym meczu z Lille i poważnie muszą się martwić o swój byt w Ligue 1. W jeszcze gorszej sytuacji jest ekipa Toulouse, która po tej kolejce okupuje miejsce, które oznacza spadek z Ligue 1.
Paryżanie po wyrównanej grze ostatecznie zremisowali z Saint-Etiene. Ten punkt przybliżył stołeczną drużynę do utrzymania.
Ekipa Bordeaux zwyciężając 2:0 z Sochaux ma wciąż nadzieję na zdobycie tytułu mistrzowskiego. Cierpliwie wyczekiwali na zmianę wyniku w pojedynku na szczycie pomiędzy Lyonem, a Nancy. Ostatecznie gospodarze wygrali 1:0, pozbawiając nadziei Żyrondystów, na objęcie pozycji lidera.
Do końca sezonu pozostały dwa spotkania. Wciąż pozostały nierozstrzygnięte kwestie: mistrzostwa, uczestnictwa w pucharach, a także spadku z Ligue 1. Końcówka ligi zapowiada się emocjonująco.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum