Wysłany: 2008-07-01, 08:55 [01-07-2008] Oficjalnie: Deco piłkarzem Chelsea!
Anderson Luis de Souza - Deco opuszcza Barcelonę i od przyszłego sezonu będzie grał dla Chelsea Londyn - podała oficjalna strona internetowa "The Blues". Portugalczyk podpisał z nowym klubem 3-letni kontrakt, a kwota odstępnego wyniosła 7,9 mln funtów (ok. 10 mln euro) - głosi komunikat na fcbarcelona.cat.
"Cieszę się, że tu jestem. Sądzę, że przybywam we właściwym momencie i że będę w stanie pomóc powrócić nowej drużynie na szczyt w Anglii i wygrać Ligę Mistrzów, o której klub ten marzy od długiego czasu", powiedział zawodnik po złożeniu podpisu na umowie.
"Premiership jest znakomita, na co dowodem jest fakt, iż w ostatnim finale Champions League wystąpiły dwa zespoły z tej ligi. To wspaniale, że w Chelsea jest tylu znakomitych graczy i że dzięki temu będzie rywalizacja, która drużynę może uczynić tylko lepszą".
"Wiem, że przede mną nowe wyzwanie, dlatego nie mogę się go doczekać. Zdaję sobie sprawę, że potrzeba mi będzie trochę czasu, aby się zaadaptować, ale jestem pewien, że proces ten przebiegnie szybko i że dobrze będę grał dla nowego klubu".
[źródło: Chelseafc.com/FCBarcelona.cat]
Dzięki za wspaniałe 4 lata! Powodzenia w dalszej karierze!
Visca el Barca!!
Lamaprd nie odchodzi. Potwierdziła oficjalnie strona The Blues. Ale ja osobiście uważam, że Deco nie pasuje do angielskiego stylu gry. No ale zobaczymy
Mam nadzieję, że się mylę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum