Poprzedni temat «» Następny temat
[20.06.08] Roger w Borussi?
Autor Wiadomość
Decos20 
V.I.P

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-06-20, 12:15   [20.06.08] Roger w Borussi?

Dziś nad ranem Roger Guerreiro pomocnik reprezentacji Polski udał się na zasłużony odpoczynek do rodzinnego Sao Paulo. Odpoczynek zasłużony, bo przecież Roger, obok Artura Boruca był najlepszym piłkarzem naszej reprezentacji.

Brazylijczyk z polskim paszportem bilet powrotny zarezerwował na początek lipca. Być może wpadnie jednak do Polski tylko po rzeczy, a nie na zgrupowanie Legii do Grodziska Wielkopolskiego. O Rogera bije się bowiem kilkanaście klubów i jest niemal pewne, że za kilka tygodni zmieni zespół. Zresztą sam piłkarz ciepło wypowiada się o Legii, ale w czasie... przeszłym.

Zagra z Kubą?
- Przeżyłem w tym klubie wspaniałe chwile, poznałem mnóstwo fantastycznych ludzi - mówi "Przeglądowi Sportowemu" i zaraz dodaje: - Wiem, że jeżeli do klubu wpłynie oferta, która zadowoli i Legię, i mnie to na pewno dojdziemy do porozumienia.

W Warszawie przebywa menedżer pomocnika Legii Marcelo Robalinho. Nieoficjalnie wiadomo, że ustala z Mirosławem Trzeciakiem, dyrektorem sportowym klubu warunki odejścia Rogera. Legia żąda za piłkarza minimum 4 miliony euro. Jak się wczoraj dowiedział PS, do gry o naszego reprezentanta włączyła się Borussia Dortmund, w której występuje inny z naszych reprezentacyjnych pomocników - Jakub Błaszczykowski, a także Brazylijczyk Dede znajomy legionisty. Dla Niemców kwota odstępnego za Rogera nie jest żadnym problem. Również i jego pensja (500 tys. euro netto za sezon, bo najmniej tyle trzeba będzie mu zapłacić) nie przekracza ich możliwości.

Rogera na EURO bardzo chwalił ekspert niemieckiej stacji telewizyjnej ZDF Juergen Klopp. Od nowego sezonu będzie on trenerem... Borussii. Niemieccy dziennikarze, z którymi rozmawialiśmy podkreślali, że w w klubie z Dortmundu brakuje ofensywnego pomocnika, a Roger idealnie pasowałby do zespołu żółto-czarnych.

- Proszę mi wierzyć, ja naprawdę nie mam na razie żadnej oficjalnej oferty. Cieszę się z zainteresowania i to wszystko. Być może po otwarciu okna transferowego coś poważnego się się pojawi - mówi Brazylijczyk.

Sagan popije zamiast Rogera! :D

Jeden z polskich browarów w nietypowy sposób nagrodził Rogera za udany występ w mistrzostwach Europy. Dożywotnio będzie mógł za darmo pić dwa kufle piwa dziennie! Brazylijczyk ucieszył się z nagrody, choć z niej nie skorzysta, bo w ogóle nie pije alkoholu. Nagrodę przekazał więc koledze z reprezentacji Markowi Saganowskiemu.

Roger uważa, że cała reprezentacja rozczarowała podczas EURO, ale murem stoi za trenerem Leo Beenhakkerem. Ale nie ma się co dziwić, wszak to Holender wymyślił Brazylijczyka w polskiej reprezentacji.

[Źródło: wp.pl]

Tomikus 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-06-20, 14:15   
   największy wygrany kurs: 3,40

Borussia od kilku lat zbyt przeciętna...
Może inna drużyna mu jeszcze coś zaproponuje?...

Aros_157

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2008-06-20, 17:27   

uważam, że to nie najlepszy pomysł by zawodnik o takiej charakterystyce szedł do ligi niemieckiej, jedynym klubem w niemczech w którym bym go widział jest Hamburg.

Odpowiedz do tematu