Poprzedni temat «» Następny temat
[13.05.08] PUCHAR POLSKI Wisła Kraków - Legia Warszawa
Autor Wiadomość
Tomikus 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-05-13, 08:41   [13.05.08] PUCHAR POLSKI Wisła Kraków - Legia Warszawa
   największy wygrany kurs: 3,40

Kto wygra? dzisiaj o 17.00
Wisła Kraków - Legia Warszawa

Czyj będzie w tym roku?

Kod:
We wtorek na kameralnym obiekcie w Bełchatowie rozegrane zostanie finałowe spotkanie Pucharu Polski. Na przeciwko siebie staną dwie najlepsze drużyny zakończonego w sobotę sezonu Orange Ekstraklasy, Wisła Kraków - Legia Warszawa. Kibice mogą spodziewać się bardzo emocjonującego spotkania.

Oba zespoły finałowe spotkanie traktują bardzo poważnie. Piłkarze Wisły do tego meczu zaczęli przygotowywać się już po zapewnieniu na kilka kolejek przed końcem mistrzostwa Polski. Szkoleniowiec "Białej Gwiazdy" Maciej Skorża starał się oszczędzać w ostatnich kolejkach swoich czołowych piłkarzy, desygnując do gry po kilku dublerów. Dla trenera Wisły będzie to okazja do obrony tego pucharu, który przed rokiem zdobył już z zespołem Dyskobolii Grodzisk Wlkp.

Dla piłkarzy triumf w krajowym pucharze jest głównym celem już od początku rundy wiosennej, kiedy to wiadomo już było, że zespół nie będzie miał większych szans na nawiązanie równej walki z Wisłą w rozgrywkach ligowych. Piłkarze Legii nie ukrywają, że zdobycie Pucharu Polski, a także Pucharu Ekstraklasy, w którego finale warszawski zespół zagra już w najbliższą sobotę z Dyskobolią Grodzisk Wlkp., sprawi że mijający sezon będą mogli zaliczyć do udanych.

We wtorkowym spotkaniu bardzo trudno wskazać zdecydowanego faworyta. Niemniej jednak Legia jest bardzo niewygodnym rywalem dla zespołu Wisły w obecnym sezonie. To właśnie podopieczni Jana Urbana wyeliminowali "Białą Gwiazdą" z Pucharu Ekstraklasy, a także jako jedyni wygrali z nowym mistrzem Polski w rozgrywkach ligowych.

Wisła do wtorkowego meczu będzie mogła przystąpić w niemal najsilniejszym składzie. Trener Skorża zabrał ze sobą do Bełchatowa aż 23 zawodników, z których wyłoni meczową osiemnastkę. Przeciwko Legii nie zagrają jedynie Dariusz Dudka, który cały czas wraca do zdrowia po kontuzji oraz Dudu Omagbemi, który wyjechał na zgrupowanie olimpijskiej reprezentacji Nigerii. Szkoleniowiec Legii Jan Urban nie będzie mógł natomiast skorzystać z usług kontuzjowanych Edsona, Sebastiana Szałachowskiego oraz Piotra Bronowickiego.

17:00 Wisła Kraków - Legia Warszawa

Sędzia: Grzegorz Gilewski (Radom)

Wisła: Pawełek - Baszczyński, Głowacki, Cleber, Piotr Brożek - Łobodziński (Jean Paulista), Cantoro, Jirsak (Sobolewski), Zieńczuk - Boguski, Paweł Brożek

Legia: Mucha - Szala, Choto, Astiz, Wawrzyniak - Radović, Vuković, Roger, Kiełbowicz - Grzelak, Chinyama

ŹRÓDŁO:LIGAPOLSKA

No kursy wysokie, wg mnie trudno obstawić zwycięzce... Raczej z podpórką. Może macie jakieś konkretne typy?
Na Kogo obstawicie?
Ostatnio zmieniony przez Tomikus 2008-05-13, 09:14, w całości zmieniany 1 raz  

xxx 
Newbie

Wysłany: 2008-05-13, 09:19   

ja stawiam na Wisłę!

Sony
Użytkownik

Wysłany: 2008-05-13, 09:22   

ja również, z tego co widze, wystawli swój najmocniejszy skład, a w Legii problemy z tym są, więc kurs 2.2 i do przodu :D !

Aros_157

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2008-05-13, 11:40   

ja rowniez typuje na Wisłę, fajnie że będą pokazywać na tvn:)

Tomikus 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2008-05-13, 12:01   
   największy wygrany kurs: 3,40

Aros_157, super informacja z tym tvn!
Nie wiedziałem :)
Ja chyba też obstawije WIsłe, bez podpórki :)
I może połącze to z Zenitem :D

Odpowiedz do tematu