Wysłany: 2008-06-23, 09:30 [23-06-2008] Podolski i Juventus? największy wygrany kurs: 3,40
Podolski na 90% w Juventusie W przyszłym sezonie Lukas Podolski najprawdopodobniej nie będzie już piłkarzem Bayernu Monachium. Jest za to duża szansa, że zostanie zawodnikiem Juventusu Turyn. - Nikt oficjalnie ze mną nie rozmawiał, ale doszły mnie słuchy, że interesuje się mną Juventus - przyznał 23-letni napastnik.
Naturalnie nie tylko "Stara Dama" w swoim składzie widziałaby urodzonego w Gliwicach snajpera, jednak sam zainteresowany przyznaje, że nic o tym nie wie. - W czasie trwania mistrzostw Europy nie kontaktowałem się z żadnym klubem, nawet z Bayernem. Jestem tu tylko po to, żeby zdobyć mistrzostwo - zapewnił.
Podolski dodał, że cieszy się z gry w pierwszej jedenastce reprezentacji Niemiec, podczas gdy w klubie w minionym sezonie najczęściej musiał się zadowalać rolą zmiennika. - Bardzo ciężko pracowałem, aby wreszcie móc grać. Ostatnio stałem się skrzydłowym. Czy to znaczy, że czas spróbować swoich sił także w defensywie? Oj, nie, obrońcą raczej być nie zamierzam - powiedział z uśmiechem.
My przypomnijmy, że Podolski do tej pory na Euro 2008 strzelił trzy bramki. Dwukrotnie po jego strzałach piłkę z siatki wyjmował Artur Boruc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum